Finansijski izvještaj 09.2024

by HO-KOZARAC | 17. Oktobra 2024 00:55

Dragi članovi i donatori HO Kozarac,

sa zadovoljstvom objavljujemo finansijske izvještaje za protekli mjesec septembar 2024. u PDF formatu.
Iz ovih izvještaja možete vidjeti detaljne troškove, prihode i sve provedene akcije u prošlom mjesecu. Medju redovne smo preuzeli i porodicu Velic (samohrana majka) tako da imamo redovan kontakt sa tom djecom i da nebi trebala biti gladna niti da im sta nedostaje za skolu. Zahvaljujemo se svima koji su pratili nas apel i uplatili posebno za ovaj slucaj. Posebno smo ponosni što smo prešli magični broj od 1000 donatora i brojimo 1023 donatora. Broj od 58 novih donatora za 17 dana u oktobru je veliki kompliment za nas i zelimo Vam reci hvala na pruzenom povjerenju, savjetima i finansijama.

Novi slucaj T.A.

Osim redovne pomoci koju dostavljamo nasim komsijama u septembru smo imali jedan mali vanredni slucaj u kojem smo samohranoj majci i njenom sinu nabavili, hranu, odjecu, skolske stvari te pisaci sto i stolicu. Radimo na tome da samohranu komsinicu zaposlimo i da stane na svoje noge poslije situacije kroz koju je prošla.

Ado K.

Posebno se zelimo zahvaliti Dr. Marijani Radmanović koja nas volonterski podržava i koja će svako 3 dana obilaziti našeg Adu (koji je invalid) zbog previjanja pflastera koje smo nabavili. Također, zahvaljujemo se Marijani na pregledima, savjetima i svemu ostalom što čini za nas. Vaša podrška nam mnogo znači i pomaže nam da pružimo najbolju moguću njegu.

Najlon

U februaru smo donirali najlon za plastenik jednoj vrijednoj komšinici i podrzavamo je prilikom plasiranja domacih proizvoda. Dobili smo fotke kao opravdanje da je najlon smontiran i da se koristi.

Poznati planovi za oktobar i novembar i decembar

4. Humanitarno druzenje u Austriji

Na inicijativu HO Kozarac, narednih dana dočekat ćemo ekipu HayatTV iz Sarajeva koja će snimati nekoliko reportaža po Austriji sa našim narodom. Posebno želimo naglasiti da će se i oni družiti s nama na našem 4. druženju u Schwanenstadtu 19.10.2024. Na našem 4. humanitarnom druzenju zabavljace nas HULE, EMRA i OKUD BALKANFOLK iz Vöcklabrucka. Za hranu ce se pobrinuti Dzemo i Jasna Zupani a za pice i poslugu radni tim i volonteri HO Kozarac kojima se unaprijed zahvaljujemo.

Drva
Planiramo dostaviti narucena drva za 6 porodica tj. po jednu paletu hrastovih i jednu paletu bukovih drva.
Ponovo smo narucili drva kod Denic drvo d.oo i ocekujemo ubrzo isporuku na teren. Ovaj put drva idu ljudima koji to sebi nemogu priustiti i u veoma su lošem finansijskom ili socijalno ugrozenom stanju.

Novi slucajevi

Dobili smo informacije o losem stanju 2 naša komšije, obojica su bolesni, ubrzo ce biti obidjena pa da vidimo kako im mozemo pomoci. Nazalost je jedan u bolnici u Banja Luci pa cemo to obaviti cim se vrati svojoj kuci.

Poplave u BiH – Jablanica

Zahvaljujući vašoj velikodušnosti, do sada smo prikupili **10.518,92€ i 3.140,00 BAM** za pomoć poplavljenim područjima u BiH. Na osnovu ankete koju je naš radni tim sproveo na WhatsAppu sa donatorima, dogovoreno je da se po završetku akcije, koja traje do 31.10.2024., pošalje materijalna pomoć iz Kozarca za poplavljena područja.

Vrsta materijalne pomoći će biti usklađena sa kriznim štabom na poplavljenim područjima kako bismo osigurali da adekvatna pomoć stigne tamo gdje je najpotrebnija.
Na ovaj nacin pomoci cemo i nasoj lokalnoj zajednici nabavkom potrebne robe u Kozarcu a i zrtvama poplava.

Zahvaljujemo se svima koji su i koji ce podrzati ovu nasu akciju i zelimo naglasiti da je i BH Dijaspora Salzburg zapocela akciju prikupljanja finansijskih sredstava sa istim ciljem. Najavili su da ce sva prikupljena sredstva i listu donatora dostaviti Humanitarnoj organizaciji Kozarac i prepustiti nama da ovo ispravno obavimo i pomognemo ljude koji su pogodjeni poplavnim razaranjima.

Zimski sajam

Podnijeli smo zahtjev za odrzavanje jednodnevnog zimskoj sajma 28.12.2024 godine sa ciljem da u zimskim danima napravimo opet nesto korisno za Kozarac.. O ovome vise kada dobijemo dozvolu.

2024_09_Kasa[1] 2024_09_PregledSvihKonta[2]
Endnotes:
  1. 2024_09_Kasa: https://www.ho-kozarac.org/wp-content/uploads/2024/10/2024_09_Kasa.pdf
  2. 2024_09_PregledSvihKonta: https://www.ho-kozarac.org/wp-content/uploads/2024/10/2024_09_PregledSvihKonta.pdf

Source URL: https://www.ho-kozarac.org/2024/10/17/finansijski-izvjestaj-09-2024/