Finansijski izvještaj 07.2024

HO Kozarac Stanje 31.07.2024

Dragi članovi i donatori HO Kozarac,

sa zadovoljstvom objavljujemo finansijske izvještaje za protekli mjesec juli 2024. u PDF formatu.
Iz ovih izvještaja možete vidjeti detaljne troškove, prihode i sve provedene akcije u prošlom mjesecu.

Osim redovne pomoći našim komšijama izdvajamo slijedeće aktivnosti koje su se desile u julu a vezane su za donacije ili Humanitarnu organizaciju Kozarac.

  1. Nabavili smo još 2 Stihl trimera za jednog komšiju koji je RVI i jednu vrijednu ženu iz Kozarca. Ukupna vrijednost 2.286,00BAM
  2. Preuzeli smo naručeni STIHL visokotlačni perač i dodatnu opremu koji ce nam služiti oko pranja SO Krkići tj. Trga Bosne i Hercegovine. Zahvaljujemo se još jednom na donaciji iz Amerike. Perač smo ostavili u TR DEKO na čuvanju i biće korišten po potrebi. Perač je isproban i Sejo je još jednom po preuzimanju perača naše spomen obiljezje saprao. Ukupna vrijednost 1.885,50BAM
    Više o donatorima iz Amerike:
    Donacija za visokotlačni perač iz Amerike – Humanitarna Organizacija Kozarac (ho-kozarac.org)
  3. Podžali smo KUD KOZARA Kozarac preuzimanjem dijela troškova za binu koja je bila neophodna za održavanje smotre folklora u sklopu Dani Kozarca u iznosu od 500,00BAM.
  4. Planinarsko društvo Mrakovica ucestvovalo je na “Marš-u mira” – Srebrenica uz našu malu podršku od 200,00 BAM
  5. Preuzeli smo troškove za pripremu gulaša za naše goste bicikliste iz Bihaća. Posebno se zahvaljujemo ljudima koji su se pozabavili pripremom i dočekom naših gostiju (239,00BAM).
  6. Podnijeli smo zahtjev i organizovali održavanje sajma u Kozarcu na terenu pijace 28.7.2024-te godine. Za prvi put i na osnovu ostvarenih rezultata svih 24 izlagaca mozemo reći da smo zadovoljni i da to na godinu možemo još bolje uraditi.

    Radni tim HO Kozarac uz veliku pomoć od mnogo osoba, većinom naših članova i donatora je iskoristio sajam da bi promovisali ovu HO i prikazali svoj dosadašnji rad sa ciljem da pridobijemo još donatora i širimo zajedništvo. Nabavili smo mali promotivni pult za HO Kozarac u iznosu od 220,00BAM.

    Vlasnik pijace gdin Turkanović nas je iznenadio jer je odlučio da sve prihode namijenjene za ućešce od izlagača prikupi HO i zadrži kao donaciju u svojoj kasi.
    Radi se o (24x20BAM = 480BAM) na čemu smo mu jako zahvalni.

    Zahvaljujemo se svakom pomagaču taj dan i u danima priprema i naravno svim posjetiocima i donatorima. Imali smo malo i troškova oko promotivnog pulta, štampanja ali na kraju smo u ime HO profitirali. Ukupan iznos svih donacija je 1630,00 BAM i 800€ ili 3190,00BAM. Detaljni pregled sa sajma objavljujemo takodje ispod.
  7. U prostorije “Udruženje žena Kamičani” naručili smo klima uredjaj sa ugradnjom u iznosu od 2.122,16BAM. Radove je obavila Firma Elvisa Jakupovića “ELLO”. Račun je plaćen tek 09.08.2024, tako da se ne vidi u julskom finansijskom izvještaju.
  8. Družili smo se 02. avgusta sa našim donatorima i djecom u Planinarskom domu Debeli brijeg, upoznali i razmijenili mišljenja. Hvala Vam na dolasku i odvojenom vremenu.

    Još jednom Vam se želimo zahvaliti na podršci, kako finasijskoj tako na terenu, savjetima, preporukama i jačanju ove naše HO Kozarac, koja je iz dana u dan sve jača i stabilnija i broj ljudi koji nas podržavaju iz dana u dan skače.

    Posebno nam je drago što nas podržavaju mladi od 15 a i stari preko 80 godina, to je veliki kompliment za nas.

    Pozovite sve naše dobre komšije da nam se priključe i da zajedno uradimo još mnogo stvari u našem Kozarcu za sve nas.
    Kako donirati – Humanitarna Organizacija Kozarac (ho-kozarac.org)
Obracun07-2024-HOKozarac Sajam2024-Obracun

Print this entry

Slicne teme...