Video prilog

by HO-KOZARAC | 21. Maja 2024 12:06

Svečano otvaranje igrališta ispred osnovne škole u Kozarcu poslije rekonstrukcije tj. popločavanja gumenim podlogama i montaže piramide od 4m, propratio je naš prijatelj Senudin Safić kroz intervju sa djecom i odraslima.

Video prilog

Humanitarna organizacija Kozarac je od velikog značaja za pojedince i kolektive koji se nađu u situaciji da trebaju podršku šire društvene zajednice. Od vaše uplate članarine ili donacije, do krajnjeg korisnika, sve je potpuno transparentno. To je veliki adut u današnje vrijeme kada znamo koliko ima propusta u tom segmentu djelovanja brojnih udruženja i organizacija.

Ako želite provjeriti kako radi ova organizacija i gdje je potrošen novac članova rasutih širom svijeta, facebook stranica Humanitarne organizacije Kozarac[1] stoji vam na raspolaganje. Zaista, čista desetka za trošenje novca i odabir projekata.

Ovih dana, u dvorištu Osnovne škole „Kozarac“ okončan je projekat izgradnje dječjeg igrališta, na veliko zadovoljstvo učenika, roditelja, škole i radnog tima Humanitarne Organizacije Kozarac. Poštujući evropske standarde, uloženo je 23.000 KM.

Direktorica Osnovne škole Kozarac Edita Velić naglašava da je bilo veliko zadovoljstvo surađivati u ovom projektu jer se vodilo računa da radovi budu kvalitetno izvedeni, a utrošak sredstava na maksimalno domaćinskom nivou.

Enes i Edita HO Kozarac Osnovna škola Kozarac
Edita Velić – direktorica O.Š. Kozarac / Enes Garibović – član radnog tima HO Kozarac

„Velika nam je čast što smo bili u prilici da surađujemo sa ovom humanitarnom organizacijom jer lijepo je imati za partnere ljude koji na ovaj način poštuju rodni kraj i djecu Kozarca.

Sve pohvale za njihov rad i pozivam Kozarčane iz zemlje i svih krajeva svijeta da se učlane i postanu donatori. Nadam se da će biti prilike da surađujemo i u narednom periodu“, ističe direktorica Velić.

Presretna djeca su osmijesima pokazali koliko je ovaj projekat značajan. Zadovoljstvo bilježimo i na licima volontera i insana dobrog srca koji su dio radnog tima Humanitarne organizacije Kozarac.

„O tome šta sve radimo i koji je obim našeg djelovanje najbolje da se upoznate na facebook profilu[2] naše organizacije jer bi nam trebalo mnogo vremena da kažemo šta je sve urađeno. Posebno sam ponosan što radim u organizaciji koja strogo vodi računa o tome kako se troši novac članova i donatora.

Dragi moji Kozarčana, gdje god se nalazili, možete postati naši članovi i tako biti od koristi “najljepšem malom gradu na svijetu“, ističe član Radnog tima Humanitarne organizacije Kozarac, Enes Garibović.

Autor i voditelj: Senudin Safić za Humanitarnu organizaciju Kozarac
Preuzeto sa: HUMANITARNA ORGANIZACIJA KOZARAC RADI SJAJNE PROJEKTE ZA LOKALNU ZAJEDNICU – MojPrijedor.com – Portal Grada Prijedora – Prijedor Vijesti[3]

Endnotes:
  1. facebook stranica Humanitarne organizacije Kozarac: https://www.facebook.com/hokozaracorg
  2. facebook profilu: https://www.facebook.com/hokozaracorg
  3. HUMANITARNA ORGANIZACIJA KOZARAC RADI SJAJNE PROJEKTE ZA LOKALNU ZAJEDNICU – MojPrijedor.com – Portal Grada Prijedora – Prijedor Vijesti: https://www.mojprijedor.com/humanitarna-organizacija-kozarac-radi-sjajne-projekte-za-lokalnu-zajednicu/

Source URL: https://www.ho-kozarac.org/2024/05/21/svecano-otvaranje-igralista-za-djecu/